به نام خدا

سلام دوستان، امروز میخوام بصورت مو به مو روش تکثیر گل محمدی رو توسط بذر آموزش بدم، پس تا انتها با ما همراه باشد.

 

Image titled Grow Roses from Seed Step 1

 

مرحله ی نخست: انتخاب و برداشت تخمدان

برای اینکار کافیست در زمان گلدهی گیاه صبر کنید تا گل ها به پایان عمر خود برسند و پرپر شوند بعد چیزی که از گل باقی میمونه تخمدان گل هست که بذر مورد نظر ما هم داخل همین بخش هست. این بخش در ابتدا به رنگ سبز و به مرور زمان شاید به رنگ های نارنجی، سرخ، بنفش و قهوه ای دهم دیده شوند.

مهم اینجاست که نباید صبر کنید تا تخمدان به رنگ قهوه ای و چروکیده در بیاد پس چند روز بعد از پرپر شدن گل میتونید اون رو از شاخه جدا کنید.( تقریبا زمانی که سفت و درشت و از حالت سبزی روشن در اومد).

 

Image titled Grow Roses from Seed Step 2

 

مرحله ی دوم: جدا کردن بذر از تخمدان

در این بخش یک چاقوی تیز بردارید و  دو طرف تحمدان رو در طرف طولی آرام ببرید. بعد از اینکار با دست تخمدان را باز کرده و با چاقو دانه ها را از آن جدا کنید.

دانه ها متفاوتند در برخی زیاد و در برخی اندک هستند.

 

Image titled Grow Roses from Seed Step 3

 

مرحله ی سوم: پاک کردن بذرها

در این بخش باید بذر ها را در یک ظرفی همچون صافی یا پارچه توری بریزید و زیر شیر آب بگیرید، با اینکار باعث میشید تا اگر چیزی مانند مواد چسبناک که مانع رشد گیاه میشوند را پاک کنید.

Image titled Grow Roses from Seed Step 4

 

مرحله ی چهار: قرار دادن دانه ها در هیدروژن پراکسید (البته اختیاریست)

برای این کار دو قاشق چای خوری (۷ میلی لیتر) از پراکسید هیدروژن ۳ درصد را به یک فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب اضافه کنید و بگذارید حداقل یک ساعت در آن بمانند.

Image titled Grow Roses from Seed Step 5

 

مرحله ی پنجم: قرار دادن دانه ها در دستمال مرطوب

دانه ها را در یک دستمال مرطوب بضورت منظم پخش کنید.

Image titled Grow Roses from Seed Step 6

 

مرحله ی ششم: قرار دادن دانه ها در جای خنک

توجه داشته باشید که دانه های گل محمدی جوانه نمیزنند مگر اینکه در جایی مرطوب و خنک باشند(مانند فصل زمستان) پس ما باید برایشان فصل زمستان را شبیه سازی کنیم و اینکار بسیار سادست و آنهم گذاشتن دستمال مرطوب حاوی بذر یا تخم گل رز در یخچال میباشد.

Image titled Grow Roses from Seed Step 7

 

نکته ها:

دستمال حاوی بذر را در یک سینی یا کیسه پلاستیکی بگذارید و چند هفته در یک طبقه از یخچال نگهداری کنید.

توجه داشته باشید بذرها را در جایی نگذارید که با میوه ها و وسایل دیگر در یک طبقه باشند، چون احتمال دارد این میوه ها یا غیره موادی از خود آزاد کنند که مانع رشد بذر شود.

نکته دیگر اینکه دستمال حاوی بذر همیشه باید مرطوب باشد، اگر دیدید که در حال خشک شدن هستند با اسپری یا قطره چکان بر روی آنها آب بپاشید.

Image titled Grow Roses from Seed Step 8

 

مرحله ی هفتم: خروج دانه ها از یخچال و کشت در خاک

زمانی که دیدید جوانه ها از بذر مشاهده شد آنها را از یخچال خارج کنید و در خاک بکارید، توجه داشته باشید که برای کاشت در خاک دمای محیط حدود ۷۰ درجه ی فارنهایت باشد.

توجه داشته باشید که بسته به نوع و نژاد گل مدت جوانه زنی بین ۴ تا ۱۶ هفته به طول می انجامد و اینکه از کل بذر برای پرورش ۷۰ درصد هرگز تبدیل به گیاه نمیشوند.

بهتر است بجای خاک معمولی از خاک مخصوص که گلخانه ها دارند استفاده کنید.

بذرها را در سوراخ خایی به طول ۶ میلیمتر و با فاصله ی ۵ سانتیمتر از هم بکارید تا رقابت بین بذرها به حداقل برسد.

 

Image titled Grow Roses from Seed Step 10

 

دانه ها بعد یک هفته و یا بیشتر البته بسته به نوع دانه و گیاه و … شروع به برگ دهی میکنند.

Image titled Grow Roses from Seed Step 11

 

مرحله هشتم: نگهداری

نهال ها باید در خاک گرم و مرطوب نگهداری شوند. توجه داشته باشید خاک مرطوب و نه خیس!

درجه حرارت در این لحظه بین ۶۰ تا ۷۰ درجه فارنهایت یا ۱۶ تا ۲۱ درجه سانتیگراد باشد.

نهال ها در این مرحله نیاز به حداقل ۶ ساعت یا بیشتر به نور خورشید دارند.

پس از بزرگ شدن گیاه میتوانید آن را به گلدان منتقل کرده و یا در باغچه کاشته و از شاهکار خلقت خدا لذت ببرید.

Image titled Grow Roses from Seed Step 14

 

مترجم و ناشر: جواد اسدالله پور

لطفا در زمان کپی برداری منبع مطلب یعنی سایت پروتما را هم درج کنید.

با سپاس